In the Picture: Sientje

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Sientje, Sopraan

Deze keer stelt Sientje zich aan jullie voor. Sientje zingt als sopraan bij ons koor:

“Mijn naam is Sientje Broek, woon in Ommen en 36 jaar getrouwd met Harry (trouwe fan van Vocalicious) We hebben 3 kinderen en 7 kleinkinderen.” Sientje vertelt: “Ik werk parttime als verpleegkundige in de wijk bij Carinova, werk wat ik met veel plezier doe. Hiernaast pas ik regelmatig op mijn kleinkindjes waar ik de kinderen mee help en zelf vindt ik het heel fijn dat ik dit kan en de kleinkinderen regelmatig zie. Win win ;-).” Sientje zegt: “Ook ben ik mantelzorger van mijn vader en moeder die in Lemele wonen.”

 

Sientje, wat zijn je hobby's?

“In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, wandelen in het bos met Orla (onze golden retriever), tuinieren en natuurlijk op vakantie! Met de caravan of achter op de motor bij Harry, heerlijk.”

 

Ik vraag aan Sientje hoe ze bij ons koor gekomen is. Sientje vertelt: “Vanaf het begin zit ik bij het koor, via het weekblad Ommer nieuws werd er een oproep gedaan of er animo voor was om een popkoor op te richten in Ommen. Je kon je dan verzamelen bij Flater. Dit leek mij wel wat en ben ernaartoe gegaan, vanaf het begin was ik enthousiast.”

 

Welk nummer uit ons repertoire is je favoriet? Sientje zegt: “Take it easy van The Eagles vind ik één van de leukste nummers om te zingen.”

 

Wat vind je het leukste aan het zingen bij popkoor Vocalicious?

Sientje zegt: “Samen een lied oefenen en naar een mooi eindresultaat werken, heerlijk zingen, ontspannen, een fijne sfeer en kopje koffie erbij. Gewoon een leuke maandagavond.”

 

Sientje, wie is je favoriete artiest of band?

“Ik heb niet echt een lievelingsband of artiest, vind veel genres mooi als het maar goed klinkt. Bijvoorbeeld  Dire Straits, Abba of Claudia de Breij.”

 

Sientje vertelt: “Ik zou wel een dag op stap willen met Rob de Nijs. Vroeger was ik een beetje verliefd op hem, toen hij speelde in "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer". Hij heeft erg mooie liedjes gezongen, zoals Foto van toen.”

 

Wat is je levensmotto?

Sientje zegt: “Carpe Diem! Ook denk ik regelmatig aan wat mijn oudste zoon tegen me heeft gezegd een aantal jaar geleden..."Mama vaak ben je te bang".” Bedankt voor deze mooie afsluiting van dit interview Sientje (en zoon..) Fijn dat we je op deze manier beter mochten leren kennen!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidmaatschap

Wat leuk dat je lid wordt van ons koor. Je bent van harte welkom.

Zoals je wellicht hebt gehoord, repeteren we op maandag in het gebouw van Soli Deo Gloria (SDG), Korenmolen 20 in Ommen.
We beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Tussendoor hebben wij een pauze van ca. een kwartiertje.

Nu je lid wordt, is het goed te weten, dat iedere Vereniging huisregels heeft. Wij natuurlijk ook.

Stemtest:
De dirigent wil graag horen bij welke stempartij je hoort.  Je zingt een zelf gekozen lied.  In overleg met de dirigent spreek je een datum en tijd hiervoor af.
Meestal is dit na de repetitie. De leden zijn hier niet bij.

Stempartijen moeten natuurlijk in overeenstemming zijn met elkaar. Om die balans vast te houden, kan het voorkomen dat je op de wachtlijst voor een bepaalde stempartij komt te staan. De dirigent besluit of en bij welke stempartij je kunt worden toegelaten.

Optredens, bladmuziek en tekst

Tekst leren we met behulp van bladmuziek. De muziek en opgenomen zang (door ons of dirigent) wordt ingezongen en op de dropbox gezet, zodat we er thuis mee aan de slag kunnen. De bladmuziek, die op de dropbox wordt gezet, is door jou als lid vrij in te zien en te printen. Deze bladmuziek is eigendom van popkoor Vocalicious. Dit betekent, dat onze bladmuziek niet mag worden verspreid of met derden worden gedeeld.

Bij beëindiging van het lidmaatschap wordt de bladmuziek ingeleverd en door ons vernietigd.

 

Tijdens de optredens kennen en zingen we de tekst uit het hoofd. Let wel: meedoen aan een optreden is niet verplicht! Zing je nog maar kort bij ons koor? Overleg dan even met de dirigent of optreden op dit moment verstandig is of dat het beter is te wachten tot een volgend concert.

Kortom: we gaan ervan uit, dat iedereen thuis oefent om de repetities vlot te laten verlopen en er met regelmaat nieuwe stukken kunnen worden aangeleerd.
Het is belangrijk dat je wekelijks  de repetities bijwoont.  Ben je verhinderd, meld dit dan bij Anneke Veldman, penningmeester.
Emailadres: annekeveldman54@gmail.com

 

Muziekcommissie:
Koorleden kunnen hun voorkeur voor een nummer doorgeven aan de muziekcommissie. De dirigent stelt in overleg met de muziekcommissie het repertoire vast.

Kledingcommissie:

Op dit moment maakt het koor gebruik van twee (eigen) outfits. Eén combinatie is spijker en wit (geen offwhite). De andere combinatie is zwart. De kledingcommissie voorziet de leden van accessoires, die bij beide outfits gedragen kunnen worden.

Contributie:
De contributie bedraagt € 22,50 per maand en wordt gedurende het gehele jaar betaald.
De contributie wordt door jou overgemaakt voor de 15e van de maand op rekeningnummer NL27RABO0303066660 ten name van popkoor Vocalicious.
Bij verlof waar je zelf voor hebt gekozen wordt de contributie doorbetaald. Bij langdurige ziekte kunt u in overleg met de penningmeester de contributie stop zetten.

Beëindiging lidmaatschap:
Opzeggen per mail voor de 1e van de maand bij de penningmeester, Anneke Veldman. Zie bovenstaand emailadres.

Veel plezier bij ons koor!

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram