In the Picture: Greta

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Greta, Mezzo

Deze keer stelt Greta zich aan jullie voor. Greta zingt als mezzo bij ons koor.

Greta zegt: “Ik ben Greta Scholten woon in Ommen in Dante Zuid ..fantastische plek om te wonen!

Ik ben bijna 40 jaar getrouwd met mijn mannetje Chris Scholten. We hebben samen 3 zonen en 4 kleinzonen. Op 2 kleinzonen passen wij elke woensdag.” Greta vertelt: “Ik ben sinds 2003 pedicure. Ruim 2 jaar ben ik medisch pedicure. Ik doe dit met heel veel plezier 3 dagen in de week. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fietsen, wandelen, lezen en uiteraard te zingen bij óns koor Vocalicious.”

Ik vraag aan Greta hoe ze bij ons koor is gekomen, ze zegt: “Ik ben ongeveer 2 á 3 weken na de oprichting bij hét koor gekomen. Mijn eerste kennismaking was nog bij Flater, waar we eerst reperteerden. Henny Volkerink heeft mij uitgenodigd... Ik zei dat is niks voor mij, maar je ziet het, het is toch helemaal goed gekomen.”

Wat vind je leuke nummers om te zingen? Greta vertelt: “Adele: Rolling in the deep, Robbie Williams: Let me Entertain you, The Beatles medley. Het leukste vind ik de gezelligheid en het samen zingen. Daar krijg je zoveel energie van!

Ik vraag aan Greta wie haar favoriete arties of band is. Ze zegt: “Ed sheeran, U2, Boudewijn de Groot, Lorde. Eigenlijk wel heel veel mooie nummers van nu, maar zeker ook van de jaren zeventig en tachtig.”

Met wie wil je wel eens een dag op stap? Greta vertelt: “Met een styliste een dag op stap om te zien hoe een metamorfose bedacht wordt. Ik mag ook graag naar VT wonen kijken.”

Wat is je levensmotto? Greta zegt: “Herinner je Gister, Droom van Morgen, Maar LEEF Vandaag!” Weer zo'n mooie quote... Leuk dat we je op deze manier wat meer over je te weten zijn gekomen, bedankt voor je medewerking!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Band

Ton Dieleman   Bassist/Gitarist Ton Dieleman

"Fanatieke gitarist"

Ik was een behoorlijk fanatieke gitarist en werd door de bekende Zwolse gitaardocent Erik Raayman klaargestoomd voor het conservatorium.”

“Passie voor muziek heb ik altijd gehad. Na mijn Ja- zuster/Nee-zuster periode kwam de rigoureuze omslag na het zien van Led Zeppelin in Amsterdam (1969!). Toen werden Jimi Hendrix en Cream mijn favorieten. De latere liefde voor klassiek en jazz kwam door m'n muziekleraar.
Ik speelde ook in verschillende bandjes. M’n grote voorbeeld is nog altijd de fameuze saxofonist Michael Brecker van de Brecker Brothers. Op de bas natuurlijk, zoals bijna iedere basgitarist, het genie Jaco Pastorius.”

Spoed-omscholing
“Het conservatorium kwam er uiteindelijk niet van, het leven brengt je vaak andere dingen dan je plant. Zoals nu. Na zo'n twintig jaar weinig spelen, zit ik met plezier in de begeleidingsband van Vocalicious. De sfeer is enorm dus dat blijf ik doen, al bleek bij de start dat ze geen gitarist maar een bassist zochten. Gauw een basgitaar gekocht en mezelf snel omgeschoold, want dat is echt wat anders. De aanslagtechniek is ongeveer dezelfde als op de klassieke gitaar maar alles is dikker en zwaarder en dus wennen. Je moet ook leren denken in andere muzikale lijnen en hebt,  in samenspel met de drummer veel meer een ondersteunende rol. Drummer Arjan kende ik niet maar het klikt ook muzikaal dus het is erg leuk om samen te spelen.”


Drummer Arjan Hemstede

 

Hier volgt het verhaal van Arjan.

 

 foto: Narrow Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram