In the Picture: Greta

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Greta, Mezzo

Deze keer stelt Greta zich aan jullie voor. Greta zingt als mezzo bij ons koor.

Greta zegt: “Ik ben Greta Scholten woon in Ommen in Dante Zuid ..fantastische plek om te wonen!

Ik ben bijna 40 jaar getrouwd met mijn mannetje Chris Scholten. We hebben samen 3 zonen en 4 kleinzonen. Op 2 kleinzonen passen wij elke woensdag.” Greta vertelt: “Ik ben sinds 2003 pedicure. Ruim 2 jaar ben ik medisch pedicure. Ik doe dit met heel veel plezier 3 dagen in de week. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fietsen, wandelen, lezen en uiteraard te zingen bij óns koor Vocalicious.”

Ik vraag aan Greta hoe ze bij ons koor is gekomen, ze zegt: “Ik ben ongeveer 2 á 3 weken na de oprichting bij hét koor gekomen. Mijn eerste kennismaking was nog bij Flater, waar we eerst reperteerden. Henny Volkerink heeft mij uitgenodigd... Ik zei dat is niks voor mij, maar je ziet het, het is toch helemaal goed gekomen.”

Wat vind je leuke nummers om te zingen? Greta vertelt: “Adele: Rolling in the deep, Robbie Williams: Let me Entertain you, The Beatles medley. Het leukste vind ik de gezelligheid en het samen zingen. Daar krijg je zoveel energie van!

Ik vraag aan Greta wie haar favoriete arties of band is. Ze zegt: “Ed sheeran, U2, Boudewijn de Groot, Lorde. Eigenlijk wel heel veel mooie nummers van nu, maar zeker ook van de jaren zeventig en tachtig.”

Met wie wil je wel eens een dag op stap? Greta vertelt: “Met een styliste een dag op stap om te zien hoe een metamorfose bedacht wordt. Ik mag ook graag naar VT wonen kijken.”

Wat is je levensmotto? Greta zegt: “Herinner je Gister, Droom van Morgen, Maar LEEF Vandaag!” Weer zo'n mooie quote... Leuk dat we je op deze manier wat meer over je te weten zijn gekomen, bedankt voor je medewerking!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vocalicious swingt


De één is verzot op kringloopwinkels, de ander op voetbal, dancefeesten of motorrijden maar, hoe verschillend ook, de vocals van Vocalicious hebben één ding gemeen: plezier in popmuziek. Het kan al gauw een passie worden, want dàt doet het samenzingen in dit koor met de leden. Vocalicious kenmerkt zich door diversiteit in repertoire en leeftijd, maar ook door omvang, saamhorigheid en enthousiasme.

Stormloop 2013
Anneke Veldman en Betsy Kalma-Hurink uit Ommen misten een popkoor in hun woonplaats en maakten hiervan een project. Niemand had kunnen vermoeden welke stormloop van belangstellenden daar op af zou komen! Bij de derde bijeenkomst was een 80 koppig popkoor, met stemmen in alle klankkleuren en leeftijden, een feit. Inmiddels is er een wachtlijst voor vrouwenstemgroepen.

Muzikale leiding
Vocalicious kan putten uit het rijke talent van dirigent, zangeres en zangdocent Karlijn van Olst-Kunnen, een gepassioneerd docerend en uitvoerend muzikante. Ze maakt speciale arrangementen voor Vocalicious en is de bron van muzikale groei. Dat gebeurt allemaal in een vlotte en geïnspireerde samenwerking, met een flinke dosis dynamiek en humor.

Eigen Band
De band, in het eerste bestaansjaar opgebouwd onder leiding van Reinder van Raalte, begeleidt elke repetitie en ieder optreden. Vocalicious prijst zich rijk met muzikanten die de activiteiten van het koor nog meer kleur, structuur en uitstraling brengen.

Missie

Vocalicious is een popkoor die opgericht is in 2013. Wij zingen voornamelijk Engelse en Nederlandse popnummers. Muziek is communicatie, muziek is ook om te delen. Ons plezier in zingen willen wij graag delen met publiek. Onze missie is om 4 keer per jaar op te treden. Wij als popkoor zingen omdat het leuk is om met elkaar te zingen. En dat doen we, elke repetitie weer. De repetities zijn leuk en leerzaam, zo groeien wij als popkoor. Wij repeteren 1 per week onder deskundige leiding van onze dirigent, pianist, gitarist en drummer.

Visie

Onze visie is om te gekke concerten neer te zetten. Wij doen dat ook graag met andere organisaties, zoals bijvoorbeeld orkesten, koren en bij culturele evenementen.

Aanmelden
Als je graag bij ons wilt zingen, ben je (na afspraak) welkom op een maandagavondrepetitie. Je kunt naar ons luisteren, maar ook een keer meezingen en ervaren hoe het is om mee te doen. Ben je enthousiast geworden en wil je een keer komen, dan kun je het contactformulier invullen via de button rechtsboven. Wij nemen dan contact met je op. 

Vocalicious feiten:

  • Gemengd popkoor sinds 7 oktober 2013
  • Repeteert elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur, in het gebouw van Soli Deo Gloria , Korenmolen 20 in Ommen, vakanties uitgezonderd
  • Vereniging, ca. 65 leden
  • Contributie: € 22,50 per maand
  • Zangervaring niet noodzakelijk, wel muzikaal gehoor, oefenmotivatie en een positieve instelling
  • Basale stemtest voor nieuwe leden
  • Ambitie: zangplezier, gevarieerd poprepertoire, groei kwaliteitsniveau, optreden (niet verplicht)
  • Organisatie: vereniging (bestuur, div. commissies, statuut)

 

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram