In the Picture: Sientje

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Sientje, Sopraan

Deze keer stelt Sientje zich aan jullie voor. Sientje zingt als sopraan bij ons koor:

“Mijn naam is Sientje Broek, woon in Ommen en 36 jaar getrouwd met Harry (trouwe fan van Vocalicious) We hebben 3 kinderen en 7 kleinkinderen.” Sientje vertelt: “Ik werk parttime als verpleegkundige in de wijk bij Carinova, werk wat ik met veel plezier doe. Hiernaast pas ik regelmatig op mijn kleinkindjes waar ik de kinderen mee help en zelf vindt ik het heel fijn dat ik dit kan en de kleinkinderen regelmatig zie. Win win ;-).” Sientje zegt: “Ook ben ik mantelzorger van mijn vader en moeder die in Lemele wonen.”

 

Sientje, wat zijn je hobby's?

“In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, wandelen in het bos met Orla (onze golden retriever), tuinieren en natuurlijk op vakantie! Met de caravan of achter op de motor bij Harry, heerlijk.”

 

Ik vraag aan Sientje hoe ze bij ons koor gekomen is. Sientje vertelt: “Vanaf het begin zit ik bij het koor, via het weekblad Ommer nieuws werd er een oproep gedaan of er animo voor was om een popkoor op te richten in Ommen. Je kon je dan verzamelen bij Flater. Dit leek mij wel wat en ben ernaartoe gegaan, vanaf het begin was ik enthousiast.”

 

Welk nummer uit ons repertoire is je favoriet? Sientje zegt: “Take it easy van The Eagles vind ik één van de leukste nummers om te zingen.”

 

Wat vind je het leukste aan het zingen bij popkoor Vocalicious?

Sientje zegt: “Samen een lied oefenen en naar een mooi eindresultaat werken, heerlijk zingen, ontspannen, een fijne sfeer en kopje koffie erbij. Gewoon een leuke maandagavond.”

 

Sientje, wie is je favoriete artiest of band?

“Ik heb niet echt een lievelingsband of artiest, vind veel genres mooi als het maar goed klinkt. Bijvoorbeeld  Dire Straits, Abba of Claudia de Breij.”

 

Sientje vertelt: “Ik zou wel een dag op stap willen met Rob de Nijs. Vroeger was ik een beetje verliefd op hem, toen hij speelde in "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer". Hij heeft erg mooie liedjes gezongen, zoals Foto van toen.”

 

Wat is je levensmotto?

Sientje zegt: “Carpe Diem! Ook denk ik regelmatig aan wat mijn oudste zoon tegen me heeft gezegd een aantal jaar geleden..."Mama vaak ben je te bang".” Bedankt voor deze mooie afsluiting van dit interview Sientje (en zoon..) Fijn dat we je op deze manier beter mochten leren kennen!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vocalicious swingt


De één is verzot op kringloopwinkels, de ander op voetbal, dancefeesten of motorrijden maar, hoe verschillend ook, de vocals van Vocalicious hebben één ding gemeen: plezier in popmuziek. Het kan al gauw een passie worden, want dàt doet het samenzingen in dit koor met de leden. Vocalicious kenmerkt zich door diversiteit in repertoire en leeftijd, maar ook door omvang, saamhorigheid en enthousiasme.

Stormloop 2013
Anneke Veldman en Betsy Kalma-Hurink uit Ommen misten een popkoor in hun woonplaats en maakten hiervan een project. Niemand had kunnen vermoeden welke stormloop van belangstellenden daar op af zou komen! Bij de derde bijeenkomst was een 80 koppig popkoor, met stemmen in alle klankkleuren en leeftijden, een feit. Inmiddels is er een wachtlijst voor vrouwenstemgroepen.

Muzikale leiding
Vocalicious kan putten uit het rijke talent van dirigent, zangeres en zangdocent Karlijn van Olst-Kunnen, een gepassioneerd docerend en uitvoerend muzikante. Ze maakt speciale arrangementen voor Vocalicious en is de bron van muzikale groei. Dat gebeurt allemaal in een vlotte en geïnspireerde samenwerking, met een flinke dosis dynamiek en humor.

Eigen Band
De band, in het eerste bestaansjaar opgebouwd onder leiding van Reinder van Raalte, begeleidt elke repetitie en ieder optreden. Vocalicious prijst zich rijk met muzikanten die de activiteiten van het koor nog meer kleur, structuur en uitstraling brengen.

Missie

Vocalicious is een popkoor die opgericht is in 2013. Wij zingen voornamelijk Engelse en Nederlandse popnummers. Muziek is communicatie, muziek is ook om te delen. Ons plezier in zingen willen wij graag delen met publiek. Onze missie is om 4 keer per jaar op te treden. Wij als popkoor zingen omdat het leuk is om met elkaar te zingen. En dat doen we, elke repetitie weer. De repetities zijn leuk en leerzaam, zo groeien wij als popkoor. Wij repeteren 1 per week onder deskundige leiding van onze dirigent, pianist, gitarist en drummer.

Visie

Onze visie is om te gekke concerten neer te zetten. Wij doen dat ook graag met andere organisaties, zoals bijvoorbeeld orkesten, koren en bij culturele evenementen.

Aanmelden
Als je graag bij ons wilt zingen, ben je (na afspraak) welkom op een maandagavondrepetitie. Je kunt naar ons luisteren, maar ook een keer meezingen en ervaren hoe het is om mee te doen. Ben je enthousiast geworden en wil je een keer komen, dan kun je het contactformulier invullen via de button rechtsboven. Wij nemen dan contact met je op. 

Vocalicious feiten:

  • Gemengd popkoor sinds 7 oktober 2013
  • Repeteert elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur, in het gebouw van Soli Deo Gloria , Korenmolen 20 in Ommen, vakanties uitgezonderd
  • Vereniging, ca. 65 leden
  • Contributie: € 22,50 per maand
  • Zangervaring niet noodzakelijk, wel muzikaal gehoor, oefenmotivatie en een positieve instelling
  • Basale stemtest voor nieuwe leden
  • Ambitie: zangplezier, gevarieerd poprepertoire, groei kwaliteitsniveau, optreden (niet verplicht)
  • Organisatie: vereniging (bestuur, div. commissies, statuut)

 

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram