In the Picture: Sientje

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Sientje, Sopraan

Deze keer stelt Sientje zich aan jullie voor. Sientje zingt als sopraan bij ons koor:

“Mijn naam is Sientje Broek, woon in Ommen en 36 jaar getrouwd met Harry (trouwe fan van Vocalicious) We hebben 3 kinderen en 7 kleinkinderen.” Sientje vertelt: “Ik werk parttime als verpleegkundige in de wijk bij Carinova, werk wat ik met veel plezier doe. Hiernaast pas ik regelmatig op mijn kleinkindjes waar ik de kinderen mee help en zelf vindt ik het heel fijn dat ik dit kan en de kleinkinderen regelmatig zie. Win win ;-).” Sientje zegt: “Ook ben ik mantelzorger van mijn vader en moeder die in Lemele wonen.”

 

Sientje, wat zijn je hobby's?

“In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, wandelen in het bos met Orla (onze golden retriever), tuinieren en natuurlijk op vakantie! Met de caravan of achter op de motor bij Harry, heerlijk.”

 

Ik vraag aan Sientje hoe ze bij ons koor gekomen is. Sientje vertelt: “Vanaf het begin zit ik bij het koor, via het weekblad Ommer nieuws werd er een oproep gedaan of er animo voor was om een popkoor op te richten in Ommen. Je kon je dan verzamelen bij Flater. Dit leek mij wel wat en ben ernaartoe gegaan, vanaf het begin was ik enthousiast.”

 

Welk nummer uit ons repertoire is je favoriet? Sientje zegt: “Take it easy van The Eagles vind ik één van de leukste nummers om te zingen.”

 

Wat vind je het leukste aan het zingen bij popkoor Vocalicious?

Sientje zegt: “Samen een lied oefenen en naar een mooi eindresultaat werken, heerlijk zingen, ontspannen, een fijne sfeer en kopje koffie erbij. Gewoon een leuke maandagavond.”

 

Sientje, wie is je favoriete artiest of band?

“Ik heb niet echt een lievelingsband of artiest, vind veel genres mooi als het maar goed klinkt. Bijvoorbeeld  Dire Straits, Abba of Claudia de Breij.”

 

Sientje vertelt: “Ik zou wel een dag op stap willen met Rob de Nijs. Vroeger was ik een beetje verliefd op hem, toen hij speelde in "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer". Hij heeft erg mooie liedjes gezongen, zoals Foto van toen.”

 

Wat is je levensmotto?

Sientje zegt: “Carpe Diem! Ook denk ik regelmatig aan wat mijn oudste zoon tegen me heeft gezegd een aantal jaar geleden..."Mama vaak ben je te bang".” Bedankt voor deze mooie afsluiting van dit interview Sientje (en zoon..) Fijn dat we je op deze manier beter mochten leren kennen!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Publicatiedatum: 05-02-2019

Vocalicious verzorgt Singing Dinner bij Tante Pos

Bron:Ommenaar

Jubilerend popkoor Vocalicious verzorgt 'Singing Dinner' bij Tante Pos

Ommen – Ommer Popkoor Vocalicious bestaat 5 jaar en pakt daarom uit met iets nieuws. Vandaag en morgen kan worden aangeschoven bij een muzikaal jubileumdiner mét zingende bediening. Samen met Roelant Lindeboom, culinaire chef van Brasserie ‘Tante Pos’, is er een feestelijk menu samengesteld. Naast het koor is er piano en zang van de Zwolse Karlijn Kunnen.

 

Jubileum

“We kregen dit idee in de aanloop naar ons avondvullende jubileumconcert ‘Confetti’ op 22 en 23 maart in theater De Carrousel”, vertelt Tiny Hoving, mezzo-sopraan bij het koor. “We vieren feest en willen dat zoveel mogelijk samen met onze stadgenoten doen. Zingende bediening hebben we hier volgens mij nog niet en dat leek ons een leuk experiment. Het management van Tante Pos was meteen enthousiast. Spannend hoor, want een spoedcursus zingen en serveren zat er niet in! Workshops bewegen en zingen hebben we al wel gedaan.”

 

Aanschuiven

De bediening bestaat uit vijf koorleden, waarvan er één de tap gaat bemannen op de eerste verdieping van Tante Pos. De koorleden krijgen waar nodig bijstand van de professionals van de brasserie. “We hebben de hele eerste verdieping tot onze beschikking dus we kunnen er een mooie, muzikale sfeer bouwen. Iedereen is welkom om mee te eten. Meezingen mag uit volle borst, maar hoeft niet, luisteren en genieten is helemaal prima. Het toetje heet ‘Applaus’, dat zegt al genoeg volgens mij. Het wordt een vrolijk en betaalbaar evenement!” verteld tenor Ferdie Wolff. Het drie-gangen menu kost 29,95 euro, 10 euro daarvan komt ten goede van het koor.

Vocalicious

Popkoor Vocalicious is een fors koor van zo’n 70 stemmen, en heeft in haar 5 jaar jonge bestaan op veel enthousiasme in Ommen kunnen rekenen. Dirigente vanaf het eerste uur was de Zwolse Margriet Bruggemans en onder leiding van Karlijn Kunnen, eveneens uit Zwolle, zijn er muzikaal grote stappen gezet, en is inmiddels een flink repertoire opgebouwd. Kunnen schreef creatieve zangarrangementen, vaak zes stemmig, voor de komende jubileumshow ‘Confetti’, en ook nieuwe muziek voor de Vocaliciousband.

 

 

Publicatiedatum: 12-12-2017

Optreden Kerstfair Ommen

Hark now hear the angels sing…  de “engeltjes” van Popkoor Vocalicious zingen aanstaande zaterdag op de kerstfair in Ommen.  

Neem familie en vrienden mee en kom samen luisteren naar (en meezingen met) hartverwarmende bekende kerstnummers.  Dan maken we er samen een (Kerst) feestje van!

Merry Christmas Everybody!

Waar                   : Muziekkoepel op de Markt

Wanneer            : zaterdag 16 december, 19.30 uur

Publicatiedatum: 07-12-2017

Mannenstemmen gezocht

Het stond al in het Ommer Nieuws: Popkoor Vocalicious zoekt mannenstemmen. 

Enthousiaste mannen worden met open armen ontvangen bij ons gezellige popkoor.  Hoe leuk dat is kun je lezen in het verhaal van onze René links op deze pagina "In the picture".

We repeteren elke maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in "De Kern", Bouwstraat 23 in Ommen.

Neem contact op via bovenstaande "Contact" button om een keer (vrijblijvend) te komen kijken en meedoen. We zien je graag!

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram