In the Picture: Sientje

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Sientje, Sopraan

Deze keer stelt Sientje zich aan jullie voor. Sientje zingt als sopraan bij ons koor:

“Mijn naam is Sientje Broek, woon in Ommen en 36 jaar getrouwd met Harry (trouwe fan van Vocalicious) We hebben 3 kinderen en 7 kleinkinderen.” Sientje vertelt: “Ik werk parttime als verpleegkundige in de wijk bij Carinova, werk wat ik met veel plezier doe. Hiernaast pas ik regelmatig op mijn kleinkindjes waar ik de kinderen mee help en zelf vindt ik het heel fijn dat ik dit kan en de kleinkinderen regelmatig zie. Win win ;-).” Sientje zegt: “Ook ben ik mantelzorger van mijn vader en moeder die in Lemele wonen.”

 

Sientje, wat zijn je hobby's?

“In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, wandelen in het bos met Orla (onze golden retriever), tuinieren en natuurlijk op vakantie! Met de caravan of achter op de motor bij Harry, heerlijk.”

 

Ik vraag aan Sientje hoe ze bij ons koor gekomen is. Sientje vertelt: “Vanaf het begin zit ik bij het koor, via het weekblad Ommer nieuws werd er een oproep gedaan of er animo voor was om een popkoor op te richten in Ommen. Je kon je dan verzamelen bij Flater. Dit leek mij wel wat en ben ernaartoe gegaan, vanaf het begin was ik enthousiast.”

 

Welk nummer uit ons repertoire is je favoriet? Sientje zegt: “Take it easy van The Eagles vind ik één van de leukste nummers om te zingen.”

 

Wat vind je het leukste aan het zingen bij popkoor Vocalicious?

Sientje zegt: “Samen een lied oefenen en naar een mooi eindresultaat werken, heerlijk zingen, ontspannen, een fijne sfeer en kopje koffie erbij. Gewoon een leuke maandagavond.”

 

Sientje, wie is je favoriete artiest of band?

“Ik heb niet echt een lievelingsband of artiest, vind veel genres mooi als het maar goed klinkt. Bijvoorbeeld  Dire Straits, Abba of Claudia de Breij.”

 

Sientje vertelt: “Ik zou wel een dag op stap willen met Rob de Nijs. Vroeger was ik een beetje verliefd op hem, toen hij speelde in "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer". Hij heeft erg mooie liedjes gezongen, zoals Foto van toen.”

 

Wat is je levensmotto?

Sientje zegt: “Carpe Diem! Ook denk ik regelmatig aan wat mijn oudste zoon tegen me heeft gezegd een aantal jaar geleden..."Mama vaak ben je te bang".” Bedankt voor deze mooie afsluiting van dit interview Sientje (en zoon..) Fijn dat we je op deze manier beter mochten leren kennen!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pers

Persbericht
------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 april: Spetterend en grootschalig 'BroederPop'
oont succes regionale amateurmuziekscène

Beerzerveld, april 2016

Dat in tijden van steeds ingrijpender bezuinigingen -ook subliem Orkest van het Oosten hangt helaas aan de vingernagels- in het Vechtdal nog druk gemusiceerd wordt, mag bijzonder heten. Dit komt door het muziekverenigingsleven dat met vrijwilligersinspanning en liefde voor muziek de muziekscène levendig houdt en zelfs weet op te peppen! De nieuwe koers van de fameuze Broederband uit Beerzerveld is daar opvallend voorbeeld van: met het daverend non-stop muziekfestijn 'BroederPop' wordt De Broederband 2.0 gelanceerd. Een dubbelconcert met Popkoor Vocalicious. Meer dan 100 muzikanten en vocalisten pakken uit op 23 april a.s. op het grote podium in Mariënberg!

Waar kleine dorpjes groot in kunnen zijn!: de Beerzerveldse muziekvereniging De Broederband bestaat 85 jaar. Met nu zo'n 50 muzikanten uit Mariënberg, Beerzerveld, Beerze en omgeving, brengen ze bij veel regionale evenementen de warme klanken van de traditionele fanfaremuziek ten gehore. Tot voor kort! Want: onder de inspirerende leiding van dirigent Jan Jager uit Heino, wordt een nieuwe weg ingeslagen, die van de popmuziek. En wat zijn ze er goed in!
Wie de grote pophits vertolkt hoort met de machtige blazerssectie van De Broederband 2.0, krijgt geheid kippenvel en weet dat deze strategie een gouden greep is. Jan Jager: “Fanfareorkesten zijn volop in ontwikkeling, er gebeurt nu zoveel moois op dat gebied. Daarin willen wij zeker vooroplopen, het klassiek imago voorbij!”

Het publiek kan hier op 23 april van meegenieten en zelf oordelen: voor het eerst is er geen traditioneel voorjaarsconcert maar 'BroederPop', samen met de drumband o.l.v. Yannick Bergevoet.

Popkoor Vocalicious werd na zorgvuldige selectie uitgedaagd voor het muziekfestijn. De samenwerking voelde meteen goed. Jager vindt in koordirigent Karlijn van Olst-Kunnen een evenknie in inspiratie en een opvallend talent in kwalitatieve, eigenzinnige arrangementen. Kortom, het fanfareorkest vindt zichzelf in het jubileumjaar opnieuw uit en biedt samen met het grote Ommense popkoor een spectaculair showprogramma waarin blazers, slagwerkers, combo en de sound van zo'n 70 stemmen prachtig samengaan.

Het programma telt 4 thematische blokken waarin grote hits uit alle tijden van de popmuziek gaan schitteren. De deelnemers staan te trappelen want het wordt geweldig. Kijk op www.broederband-beerzerveld.nl voor info en voorverkoopkaarten. Gelukkig is er veel plaats op de grote locatie Mechanisatie Mariënberg, waar je al binnen bent voor € 8,50 en nog kunt nagenieten op de Afterparty met DJ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Popkoor Vocalicious laat op 22 juni 2014 voor het eerst officieel van zich horen. In het Bostheater bij de Besthmenerberg in Ommen vindt het eerste echte concert plaats. Het is een heerlijke, zonnige dag en het idyllische theater omsloten door groen, stroomt vol publiek. Ook Popkoor Peppersweet uit Zwolle voert een programmadeel uit en tot slot wordt er samen gezongen. Vocalicious scoort: de reacties zijn positief. Goede motivatie om hard te werken aan het repertoire want het koor staat nog in de kinderschoenen. Maar de eerste publieke stappen zijn gezet en beslist geslaagd. 

 

....................................................................................................................................................................................

Kort na de oproep waren er al 70 aanmeldingen, een popkoor bleek een ontbrekende schakel binnen de maatschappelijke omgeving van Ommen en binnen twee maanden was een fors koor een feit: Popkoor Vocalicious.   ..................................................................................................................................................................................

De start van Popkoor Vocalicious in Ommen was een idee van Betsy Kalma en Anneke Veldman en begon met een advertentie.... 

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram