In the Picture: Greta

Maak kennis met onze dynamische club POP-lovers!

Greta, Mezzo

Deze keer stelt Greta zich aan jullie voor. Greta zingt als mezzo bij ons koor.

Greta zegt: “Ik ben Greta Scholten woon in Ommen in Dante Zuid ..fantastische plek om te wonen!

Ik ben bijna 40 jaar getrouwd met mijn mannetje Chris Scholten. We hebben samen 3 zonen en 4 kleinzonen. Op 2 kleinzonen passen wij elke woensdag.” Greta vertelt: “Ik ben sinds 2003 pedicure. Ruim 2 jaar ben ik medisch pedicure. Ik doe dit met heel veel plezier 3 dagen in de week. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fietsen, wandelen, lezen en uiteraard te zingen bij óns koor Vocalicious.”

Ik vraag aan Greta hoe ze bij ons koor is gekomen, ze zegt: “Ik ben ongeveer 2 á 3 weken na de oprichting bij hét koor gekomen. Mijn eerste kennismaking was nog bij Flater, waar we eerst reperteerden. Henny Volkerink heeft mij uitgenodigd... Ik zei dat is niks voor mij, maar je ziet het, het is toch helemaal goed gekomen.”

Wat vind je leuke nummers om te zingen? Greta vertelt: “Adele: Rolling in the deep, Robbie Williams: Let me Entertain you, The Beatles medley. Het leukste vind ik de gezelligheid en het samen zingen. Daar krijg je zoveel energie van!

Ik vraag aan Greta wie haar favoriete arties of band is. Ze zegt: “Ed sheeran, U2, Boudewijn de Groot, Lorde. Eigenlijk wel heel veel mooie nummers van nu, maar zeker ook van de jaren zeventig en tachtig.”

Met wie wil je wel eens een dag op stap? Greta vertelt: “Met een styliste een dag op stap om te zien hoe een metamorfose bedacht wordt. Ik mag ook graag naar VT wonen kijken.”

Wat is je levensmotto? Greta zegt: “Herinner je Gister, Droom van Morgen, Maar LEEF Vandaag!” Weer zo'n mooie quote... Leuk dat we je op deze manier wat meer over je te weten zijn gekomen, bedankt voor je medewerking!

Benieuwd naar meer koorleden? VOLG en Like onze Facebookpagina!

Meer info: www.popkoorvocalicious.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pers

Persbericht
------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 april: Spetterend en grootschalig 'BroederPop'
oont succes regionale amateurmuziekscène

Beerzerveld, april 2016

Dat in tijden van steeds ingrijpender bezuinigingen -ook subliem Orkest van het Oosten hangt helaas aan de vingernagels- in het Vechtdal nog druk gemusiceerd wordt, mag bijzonder heten. Dit komt door het muziekverenigingsleven dat met vrijwilligersinspanning en liefde voor muziek de muziekscène levendig houdt en zelfs weet op te peppen! De nieuwe koers van de fameuze Broederband uit Beerzerveld is daar opvallend voorbeeld van: met het daverend non-stop muziekfestijn 'BroederPop' wordt De Broederband 2.0 gelanceerd. Een dubbelconcert met Popkoor Vocalicious. Meer dan 100 muzikanten en vocalisten pakken uit op 23 april a.s. op het grote podium in Mariënberg!

Waar kleine dorpjes groot in kunnen zijn!: de Beerzerveldse muziekvereniging De Broederband bestaat 85 jaar. Met nu zo'n 50 muzikanten uit Mariënberg, Beerzerveld, Beerze en omgeving, brengen ze bij veel regionale evenementen de warme klanken van de traditionele fanfaremuziek ten gehore. Tot voor kort! Want: onder de inspirerende leiding van dirigent Jan Jager uit Heino, wordt een nieuwe weg ingeslagen, die van de popmuziek. En wat zijn ze er goed in!
Wie de grote pophits vertolkt hoort met de machtige blazerssectie van De Broederband 2.0, krijgt geheid kippenvel en weet dat deze strategie een gouden greep is. Jan Jager: “Fanfareorkesten zijn volop in ontwikkeling, er gebeurt nu zoveel moois op dat gebied. Daarin willen wij zeker vooroplopen, het klassiek imago voorbij!”

Het publiek kan hier op 23 april van meegenieten en zelf oordelen: voor het eerst is er geen traditioneel voorjaarsconcert maar 'BroederPop', samen met de drumband o.l.v. Yannick Bergevoet.

Popkoor Vocalicious werd na zorgvuldige selectie uitgedaagd voor het muziekfestijn. De samenwerking voelde meteen goed. Jager vindt in koordirigent Karlijn van Olst-Kunnen een evenknie in inspiratie en een opvallend talent in kwalitatieve, eigenzinnige arrangementen. Kortom, het fanfareorkest vindt zichzelf in het jubileumjaar opnieuw uit en biedt samen met het grote Ommense popkoor een spectaculair showprogramma waarin blazers, slagwerkers, combo en de sound van zo'n 70 stemmen prachtig samengaan.

Het programma telt 4 thematische blokken waarin grote hits uit alle tijden van de popmuziek gaan schitteren. De deelnemers staan te trappelen want het wordt geweldig. Kijk op www.broederband-beerzerveld.nl voor info en voorverkoopkaarten. Gelukkig is er veel plaats op de grote locatie Mechanisatie Mariënberg, waar je al binnen bent voor € 8,50 en nog kunt nagenieten op de Afterparty met DJ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Popkoor Vocalicious laat op 22 juni 2014 voor het eerst officieel van zich horen. In het Bostheater bij de Besthmenerberg in Ommen vindt het eerste echte concert plaats. Het is een heerlijke, zonnige dag en het idyllische theater omsloten door groen, stroomt vol publiek. Ook Popkoor Peppersweet uit Zwolle voert een programmadeel uit en tot slot wordt er samen gezongen. Vocalicious scoort: de reacties zijn positief. Goede motivatie om hard te werken aan het repertoire want het koor staat nog in de kinderschoenen. Maar de eerste publieke stappen zijn gezet en beslist geslaagd. 

 

....................................................................................................................................................................................

Kort na de oproep waren er al 70 aanmeldingen, een popkoor bleek een ontbrekende schakel binnen de maatschappelijke omgeving van Ommen en binnen twee maanden was een fors koor een feit: Popkoor Vocalicious.   ..................................................................................................................................................................................

De start van Popkoor Vocalicious in Ommen was een idee van Betsy Kalma en Anneke Veldman en begon met een advertentie.... 

WANTED: Men!

160 snaren Poppower


Ooit ervaren hoe het is als stembanden in zo'n 80 kelen voluit worden ingezet als snaren van een instrument? Dat kun je beleven bij Popkoor Vocalicious in Ommen. Als alles klopt: kippenvel voor publiek en zangers tegelijk.

Begeleid door de band worden er hedendaagse hits gezongen, flowerpower, disco of tijdloos en gevoelig. Hoogtepunten uit kleurrijke decennia, altijd met een eigen interpretatie. Het talent van dirigent Karlijn Kunnen staat garant voor sterke arrangementen, muzikale groei en heel veel zangplezier.  

-------------------------

Welkom

Je hoeft niet de 'voice en looks' van Waylon te hebben om met open armen ontvangen te worden: Vocalicious zoekt mannenstemmen. We rollen nog net niet de rode loper voor je uit! Iedereen is van harte en vrijblijvend welkom kennis te maken met het koor tijdens een repetitie.
------------------------------------------

Lid 'Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren' 

-----------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor instagram = Instagram